For klubber og lag betyr dette at det blir enklere å reise sammen på en sosial og miljøvennlig måte med buss til kamp, cup eller treningsturer. Bak rattet sitter erfarne bussjåfører fra etablerte og store busselskaper.
Med håndballens egen Sharebus-løsning kan lagledere over hele landet enkelt finne en tur, eller opprette en egen, og dele reisen med laget slik at alle kjøper sin egen billett. Er det seter til overs kan man fylle bussen med foreldre, besteforeldre og resten av heiagjengen.
Sharebus er en mobilitetsløsning utviklet av teknologiselskapet Ferdia i samarbeid med OsloBuss og Tide. Sammen med representanter for Norges Håndballforbund og håndball-Norge jobber aktørene nå tett for å forberede og tilpasse Sharebus til håndballagenes behov.
- Vi har også tilrettelagt for at Sharebus er positivt for økonomien til klubber og lag. Jo flere som reiser sammen, jo større blir de økonomiske oppsidene, sier Jan-Erik Aalbu, kommersiell leder i NHF.
Jan Erik Aalbu, kommersiell leder i NHF.
Busselskapene ser frem til et langt og godt samarbeid med Norges Håndballforbund. Allerede nå kan man leie håndballbussen både i Oslo og i Bergen.
- Gjennom å forenkle bestillingsprosesser og tilrettelegge for samkjøring så tror vi enda flere vil oppleve både de sosiale og økonomiske gevinstene av å reise sammen - som lag, som foreldre og for alle oss andre som heier på, sier Mathias Højsgaard, kommersiell direktør i Tide Buss.
Mathias Højsgaard, kommersiell direktør i Tide
Mange lag velger allerede turbuss når de skal på kamp eller cup, og flere oppgir fellesskapet som årsak til dette.
– Ved at hele laget kan reise sammen blir selve håndballopplevelsen mer sosial. Samkjøring med buss vil også føre til at alle får lik mulighet til å komme seg til kamper, cuper og treningsleirer. For oss i Norges Håndballforbund er det viktig at alle er inkludert, da håndballen er for alle, sier Jan-Erik Aalbu, kommersiell leder i NHF.
Om NHF: Norges Håndballforbund (NHF) er et av de største særforbundene i norsk idrett og er organisert med 6 regioner og ett sentralledd. NHF har omlag 139.000 medlemmer, 10.000 spillende lag og 720 klubber. NHF sentralt er sammen med regionene et interesse- og styringsorgan for alle håndballklubber og har omfattende oppgaver i organisasjonen. NHFs totale organisasjon skal lede, utbre, ivareta og utvikle håndballidretten i Norge, samt bidra aktivt til utviklingen internasjonalt.
Om Ferdia: Ferdia revolusjonerer og effektiviserer turbussbransjen i Europa. Gjennom en unik teknologiplattform digitaliserer selskapet prosessene til lokale busselskap og leverer mobilitetstjenester som gjør det mye enklere for kundene å leie og bruke turbusser. Ferdia utvikler både enterpriseløsninger B2B og helt nye transporttjenester B2C. Ferdia skaper bærekraftig mobilitet gjennom teknologi og nettverkssamarbeid.
Om Oslobuss: OsloBuss er blant Østlandets største busselskaper. Vi har ambisiøse klimamål og jobber aktivt mot en 100% fossilfri busspark i løpet av 2023. Gjennom investering i egen ladeinfrastruktur med powerbank, solceller og vindturbiner skal vi frakte våre passasjerer med egenprodusert og kortreist strøm. Sammen med Tide og plattformselskapet Ferdia, utvikler vi morgendagens transportløsninger med et sterkt miljøfokus. Vi gleder oss over at vi nå kan tilby Håndballforbundet bransjens mest moderne løsninger som bidrar til å tilgjengeliggjøre håndballen for alle.
Om Tide: Tide Buss er Norges nest største busselskap. Tide kjører buss på offentlige kontrakter i seks fylker, og driver kommersiell virksomhet innen turbusser, ekspressruter og flybuss over hele landet. Totalt har Tide over 4.500 medarbeidere, 2.000 busser og en årlig omsetning på 3,8 milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Bergen. I Tide er vi stolte over å være en viktig samfunnsaktør i våre reisendes hverdag. Vi tilbyr bærekraftige kollektivløsninger, og som et fremtidsrettet mobilitetsselskap er vi en sentral aktør når nye og mer miljøvennlige teknologier tas i bruk i vår næring. Tide samarbeider tett med OsloBuss og Ferdia.